Visa Dubai

Dubai e-Visa is een online visum dat in 2019 door de regering van de VAE is ingevoerd om de aanvraagprocedure voor in aanmerking komende buitenlanders te vereenvoudigen. Het is een toeristenvisum waarmee u Dubai kunt binnenkomen voor vakantie, zakenafhandeling, of om familie en vrienden te zien. Het Dubai e-Visa wordt afgegeven als een single-entry visum voor 30 of 90 dagen verblijf, als een multiple-entry visum dat een verblijf van 30 dagen toestaat, of als een 96-uur transitvisum. De aanvraagprocedure vindt geheel online plaats en kan binnen enkele minuten gedaan worden. De eenvoudige stappen omvatten het invullen van het formulier en het bijvoegen van bewijsstukken, het betalen van de leges, en het ontvangen van een goedgekeurd e-Visa op het e-mailadres De verwerking duurt maximaal 3 werkdagen. Het e-Visa voor Dubai blijft 2 maanden geldig sinds de datum van afgifte, en kan in sommige gevallen tweemaal met 30 dagen verlengd worden. Bij aankomst moet u uw reisdocumenten tonen – een geldig visum en een paspoort dat minstens 6 maanden vanaf de aankomst geldig blijft.

Visumsoorten voor Dubai

Met een elektronisch visum voor Dubai kunnen reizigers Dubai binnenkomen voor toeristische doeleinden, zoals vakantie, het land verkennen, en familie en vrienden bezoeken. Het is ook toegestaan om deel te nemen aan zakenbijeenkomsten, conferenties, beurzen, onderhandelingen en het afhandelen van alle belangrijke zaken. Toch is het geen werkvergunning, en u kunt niet in loondienst zijn terwijl u Dubai bezoekt met dit soort visum. Volgens het aantal binnenkomsten en de toegestane verblijfsduur, kunnen de volgende soorten toeristenvisa voor Dubai worden onderscheiden:
 • eeneenmalig UAE-visum voor een verblijf van 30 dagen;
 • een single-entry UAE-visum voor een toegestaan verblijf van 90 dagen;
 • een multiple-entry-visum voor een verblijf van 30 dagen in Dubai;
 • een transitvisum om 96 uur in het land te mogen verblijven.
U mag uw toegestane periode niet overschrijden en u mag niet reizen met een toeristenvisum voor Dubai voor andere doeleinden.

Online visumaanvraagformulier voor Dubai

U hebt geen gedoe met papierwerk of het bezoeken van ambassades of consulaten bij het indienen van het VAE-visum, want u kunt het online aanvragen. U kunt het vanuit het comfort van uw huis doen, zelfs in de late uurtjes! Volg deze eenvoudige instructie om online een visum voor Dubai aan te vragen op de soepelste manier:
 1. Vul het online aanvraagformulier in en verstrek enkele persoonlijke, paspoort- en reisgegevens, zoals uw naam en voornaam, nationaliteit, e-mailadres, het doel van uw reis, enz. Voeg de nodige bewijsstukken bij.Wees in dit stadium zeer oplettend, want fouten in de aanvraag of een onvolledig formulier kunnen tot vertragingen leiden.
 2. Betaal de kosten voor het visum voor Dubai. Wij bieden alleen veilige online betaalmethoden aan, dus u bent vrij om een van hen te kiezen. U kunt er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven uw debet- of kredietkaart te gebruiken.Zodra u de betaling hebt verricht, ontvangt u op uw e-mailadres een bevestigingsnummer;
 3. Controleer nogmaals uw inbox voor de goedkeuring van het visum. Het elektronische visum voor Dubai wordt als PDF-document afgeleverd op het e-mailadres dat u in het aanvraagformulier hebt vermeld.
De verwerking duurt maximaal 72 uur, dus vraag het visum minstens drie werkdagen van tevoren aan om op tijd een e-Visa voor Dubai te hebben. Merk op dat de uiteindelijke beslissing over de goedkeuring genomen wordt door de dienst Immigratie van de VAE.

Geldigheidsperiode

Het online VAE-visum blijft twee maanden/60 dagen geldig vanaf de datum van afgifte. Het paspoort en het e-Visa zijn met elkaar verbonden, dus een paspoort moet gedurende de hele duur van uw reis geldig blijven. Elke wijziging van de gegevens of het verlies van het paspoort maken het visum ongeldig. Het visum voor Dubai kan met een maand/30 dagen twee keer verlengd worden zonder dat u het land hoeft te verlaten. Dit geldt echter niet voor GCC ingezetenen, houders van een speciaal inreisvisum en een 96-uurs speciaal missievisum. Als u langer dan de toegestane verblijfsduur in Dubai blijft zonder uw visum te verlengen, kunt u een boete krijgen, gedeporteerd worden, of een verbod om de Verenigde Arabische Emiraten opnieuw binnen te komen.

Eisen

Om online een visum voor Dubai te kunnen aanvragen, moet u uit een land komen dat in aanmerking komt, en voldoen aan de minimumvereisten voor een elektronisch visum, zoals een werkend apparaat, stabiele internettoegang, de mogelijkheid om online te betalen, en een actief e-mailadres

Vereiste documenten

Om de goedkeuring van de Immigratiedienst voor VAE-visa te krijgen, moet u de volgende documenten bijvoegen:
  • een foto vande pagina met biogegevens van het paspoort;
  • de laatste pagina van uw paspoort;
  • een foto van uw gezicht – kan met de camera van uw telefoon of PC gemaakt worden;
  • bevestigingscode van de geboekte vlucht naar de VAE;
  • een vliegticket
  • woonplaatsbewijsof ID om uw adres
te bewijzen Als u van plan bent de VAE over land te bezoeken, hebt u geen vliegticket en de bevestigingscode van de vlucht nodig. Voor minderjarige reizigers is ook een foto van de geboorteakte van het kind nodig (hetzij in het Engels, hetzij in het Arabisch). Als de geboorteakte van het kind in een andere taal is, moet u een officiële en geattesteerde vertaling voorleggen. U moet een papieren kopie maken van uw online visum voor Dubai, want bij aankomst zullen de douanebeambten de afgedrukte kopieën van het e-Visum controleren. Burgers van slechts bepaalde landen kunnen een visum bij aankomst krijgen. Of u nu naar de internationale luchthaven van Dubai reist of naar een andere luchthaven in de VAE, u moet nagaan of uw land in aanmerking komt voor dit type visum voor Dubai.